Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaOsmanlı Usulü Hurma Tatlısı Untitl13Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Untitl14Latest imagesOsmanlı Usulü Hurma Tatlısı Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm











Paylaş|

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Vide
MesajKonu: Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 2:35 am

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı


Malzemeler:

1 Yumurta
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket baking powder
1.5 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağı Şerbeti:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su


Yapılışı:

Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir.
Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.
Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur.

Şerbeti:

3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
osmanserhat
Yönetici
Yönetici
osmanserhat
Teşekkürleri : 25
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/08/08
Nerden : Gül Diyarından
Mesaj Sayısı : 9415
Tecrübe Puanı : 28612

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Vide
MesajKonu: Geri: Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 4:42 am

Allah razı olsun kurban, evde tatlı yapıldığında bu konuları göstermek lazım bizimkilere Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://akmenzil.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Vide
MesajKonu: Geri: Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 6:28 pm

:DAmin,,ecmain.. Bunu bende deniyeceğim kurban. Yapılışda, kolay.
Allah sen de razı olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Menzil Forum :: Genel :: Osmanlı İmparatorluğu :: Osmanlı Mutfağı :: Tatlılar-
SİSTEM BİLGİLERİÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Powered by phpBB2 (subsilver)
Copyright ©2008 - 2011,
Content Relevant URLs by www.akmenzil.net
Kuruluş Tarihi : Paz 24 Ağus. 2008 - 18:30
akmenzil.net sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini onay almaksızın anında siteye yazabilmektedir.Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya aittir.Sitemizde yasalara aykırı herhangi bir materyal bulursanızakmenzil@hotmail.com e-mail adresimize bildirirseniz,şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar