Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaKızartma Güllaç Untitl13Kızartma Güllaç Untitl14Latest imagesKızartma Güllaç Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm











Paylaş|

Kızartma Güllaç

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

Kızartma Güllaç Vide
MesajKonu: Kızartma Güllaç Kızartma Güllaç EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 2:25 am

Kızartma Güllaç



Kullanılacak Malzemeler:

10 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
10 kat güllaç
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanma Şekli:

Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış yumurtayı kaba koyun. Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın. Derin bir tepsiye dizin. Şekerle sütü kaynatın. Şurup hazırlayın. Kıvama gelince az soğusun. Güllaçların üstüne dükün. Şurubu çekene kadar bırakın. Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
osmanserhat
Yönetici
Yönetici
osmanserhat
Teşekkürleri : 25
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/08/08
Nerden : Gül Diyarından
Mesaj Sayısı : 9415
Tecrübe Puanı : 28612

Kızartma Güllaç Vide
MesajKonu: Geri: Kızartma Güllaç Kızartma Güllaç EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 4:44 am

Allah razı olsun kurban, afiyet olsun gülümseme
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://akmenzil.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous

Kızartma Güllaç Vide
MesajKonu: Geri: Kızartma Güllaç Kızartma Güllaç EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 2:32 pm

Amin,,ecmain...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sultan_Ahmed
Yardımcı Üye
Yardımcı Üye
Sultan_Ahmed
Teşekkürleri : 0
Kayıt tarihi : 15/10/09
Nerden : Almanya
Mesaj Sayısı : 61
Tecrübe Puanı : 16062

Kızartma Güllaç Vide
MesajKonu: Geri: Kızartma Güllaç Kızartma Güllaç EmptyC.tesi Ocak 02, 2010 8:15 am

osmanserhat demiş ki:
Allah razı olsun kurban, afiyet olsun gülümseme

yapan yokmu? gülümseme Kızartma Güllaç 201916
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.nurmedine.8forum.net

Kızartma Güllaç

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Menzil Forum :: Genel :: Osmanlı İmparatorluğu :: Osmanlı Mutfağı :: Tatlılar-
SİSTEM BİLGİLERİÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Powered by phpBB2 (subsilver)
Copyright ©2008 - 2011,
Content Relevant URLs by www.akmenzil.net
Kuruluş Tarihi : Paz 24 Ağus. 2008 - 18:30
akmenzil.net sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini onay almaksızın anında siteye yazabilmektedir.Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya aittir.Sitemizde yasalara aykırı herhangi bir materyal bulursanızakmenzil@hotmail.com e-mail adresimize bildirirseniz,şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Bedava forum | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar