Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaZeytinyağlı Yaprak Sarması Untitl13Zeytinyağlı Yaprak Sarması Untitl14Latest imagesZeytinyağlı Yaprak Sarması Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm











Paylaş|

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Vide
MesajKonu: Zeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı Yaprak Sarması EmptyPaz Eyl. 12, 2010 7:15 am

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Spa4486kg2

Malzemeler;

Yarım kilo salamura veya taze asma yaprağı

6-7 Fincan (türk kahvesi fincanı) pirinç

4- büyük soğan

Yarım demet maydanoz ve dereotu

Birer tatlı kaşığı Karabiber, yenibahar, tuz, şeker, kuru nane.

Kuşüzümü, dolmalık fıstık.

Bir çay bardağı su

Bir Çay bardağı Sıvı yağı

Yapılışı:

İçinin hazırlığı;


Pinrinç (pilav yapımında olduğu gibi) ıslatılır. Yemeklik (küp) ince doğranmış soğanlar
derin bir tencereye sıvı yağ fıstık ve şeker eşliğinde eklenir ve kavrulur ( sarımtrak olacak).
İlk işlemdeki ıslatılan pirinçler yıkanır süzülür kavrulmakta olan soğanlara eklenir.
Soğan ile birlikte pirinçler kristalleşene kadar karıştırılır. Baharatları ile maydanoz ve
dereotu katıldıktan sonra çok az sıcak su koyularak altı kısın ateşte 5 dk. demlendirilir.
Altı kapatılan tenceredeki iç yarım saat kadar bekletilir.

Hazırlanılan iç malzeme önceden yıkanmış sapları ayıklanmış kaynayan suda şok haşlama
yapılmış yaprakların içine az miktarda koyularak sarılma işlemi yapılır.

Başka derin bir tencerenin dibine ayıklanılan yaprakların sapları dizilir veya koruk
(ham üzüm) ince asma sapları olabilir. Dolmalar dizilen sapların üzerine yerleştirilir.
Bu işlem dip tutma olasılığını azaltır.

Not; Salamura yapraklarda haşlama süresi 3-4 dk. Taze yaprakta ise 2 dk dır.
Haşalama suyunda taze yaprak için suya tuz eklenirken salamura yaprak için eklenmez.
İsteğe göre taze yaprak şok haşalama yapılmadan da sarılabilir.

Acemiler için sarma tekniği;

Ekmek tahtası üzerinde yaprak sivri tarafı yukarı bakacak şekilde açılır.
Bir çay kaşığı kullanılarak iç konur malzeme el yardımıyla iki yana doğru
ince bir çubuk yapar gibi yayılır. Yaprakların dip kısımlarından öne doğru
kısa bir el hareketiyle malzeme sıkıştırılır ve iki yanı içe doğru katlanarak
bükülür. Daha sonra ileri doğru sıkı bir şekilde tahtanın üzerinde iterek
sarma işlemi gerçekleştirilir.

Afiyet olsun..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
osmanserhat
Yönetici
Yönetici
osmanserhat
Teşekkürleri : 25
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/08/08
Nerden : Gül Diyarından
Mesaj Sayısı : 9415
Tecrübe Puanı : 28645

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Vide
MesajKonu: Geri: Zeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı Yaprak Sarması EmptyPaz Eyl. 12, 2010 8:50 am

oyy oyy oyy Very Happy ne yaptın kurban böyle Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://akmenzil.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Vide
MesajKonu: Geri: Zeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı Yaprak Sarması EmptySalı Eyl. 14, 2010 5:12 am

Very Happy Yaptık birşeyler işte. Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Menzil Forum :: Yaşam :: Yemek Tarifleri :: Zeytinyağlılar-
SİSTEM BİLGİLERİÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Powered by phpBB2 (subsilver)
Copyright ©2008 - 2011,
Content Relevant URLs by www.akmenzil.net
Kuruluş Tarihi : Paz 24 Ağus. 2008 - 18:30
akmenzil.net sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini onay almaksızın anında siteye yazabilmektedir.Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya aittir.Sitemizde yasalara aykırı herhangi bir materyal bulursanızakmenzil@hotmail.com e-mail adresimize bildirirseniz,şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar