Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaBitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Untitl13Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Untitl14Latest imagesBitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm











Paylaş|

Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Vide
MesajKonu: Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları EmptyC.tesi Eyl. 26, 2009 4:10 am

Uzmanlar

özellikle kış aylarında yoğun şekilde tüketilen bitki çaylarının ilaç
gibi düşünülmesi, günde 3 fincandan fazla içilmemesi konusunda uyardı. Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gümüşçü, soğuk
algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların arttığı bugünlerde, iyileşmek
ya da hastalanmamak için bitki çayları tüketiminin arttığını belirtti.
Bazı rahatsızlıklara iyi gelen bitkilerin ortak özelliğinin, vücut
direncini artırması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi olduğunu
vurgulayan Gümüşçü, son dönemde en fazla talep gören şifalı bitkilerin melisa, ada çayı ve kekik olduğunu ifade etti.

EKİNEZYA İLGİSİ

Ana vatanı Amerika olan ekinezya adlı bitkinin de son dönemde yoğun
ilgi gören şifalı bitkiler arasında yer aldığını anlatan Gümüşçü, Bu
bitkilerin çayları tek başlarına tüketilebileceği gibi, bir kaç bitki
karıştırılarak da içilebilir. Karışımlar daha faydalıdır, çünkü her
bitkinin içinde farklı özelliklerde maddeler bulunduğu için, bu
maddeler karışımlı çaylarla bir defada alınabilir` dedi.

GRİBE ÇOK İYİ GELİYOR

Gereğinden fazla miktarda alınan bitki çayları, kişinin bazı kan
değerlerinde yükselmelere neden olarak rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Gümüşçü, limon, zencefil ve tarçının da soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelen bitkiler arasında yer aldığını ifade etti.

AKTAR UYARISI
Gümüşçü, Vatandaşlarımız bu bitkileri, tanıdıkları ve
güvendikleri aktarlardan almalıdırlar. Çünkü işinin ehli olan aktarlar,
hem yüksek kalitedeki ürünleri satar hem de bitki karışımlarını olması
gerektiği gibi tavsiye ederler` dedi. Gümüşçü, belli ölçülerin
aşılmadığı ve uygun biçimde kullanıldığı takdirde şifalı bitkilerin
hastalıkları önlemede faydalı olduğunu bildirdi.

ŞiFALI BiTKiLER ÇAY GiBi DEMLENMEZ

Ahmet Gümüşçü[b], her şifalı bitkinin
ihtiva ettiği farklı maddelerle ayrı ayrı vücuda yarar sağladığını
ifade etti. Şifalı bitkilerin çay gibi kaynatılmadan, sıcak suyun içine
salınıp bir kaç dakika bekletildikten sonra içilmesinin en doğru yol
olduğunu dile getiren Gümüşçü, `Bitki çayları ilaç değildir. Nasıl ki
`bir an önce iyileşeyim` diye düşünüp, günde belli ölçekte kullanılması
gereken ilaçlardan fazla fazla içemiyorsak, bitki çaylarında da aynı
prensibe uymamız gerekir` diye konuştu. Gümüşçü, `Melisa, ada çayı ve
kekik gibi ürünlerden günde en fazla 3 fincan içilmelidir. Bu oran
hemen hemen tüm şifalı bitkiler için aynıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
osmanserhat
Yönetici
Yönetici
osmanserhat
Teşekkürleri : 25
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 24/08/08
Nerden : Gül Diyarından
Mesaj Sayısı : 9415
Tecrübe Puanı : 29167

Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Vide
MesajKonu: Geri: Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları EmptyPaz Eyl. 27, 2009 8:11 pm

bizim normal içtiğimiz çaylarda bu mevzuya dahil mi Rolling Eyes
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://akmenzil.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous

Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Vide
MesajKonu: Geri: Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları EmptyCuma Ekim 16, 2009 7:34 am

gülümseme Siyah çah tiryakileri için geçerli değil kurban. Ancak, sihay çay da tüketilirken
kansızlık ve böbrekleri yorma açısından fazla içilmeyip dengeli tüketilirse,,,,
sağlık açısından. Daha iyi olur. Diş sarartması da var siyah çayın.. Gerçi bizlerin
misfak'ları var inş Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bitki çaylarını demlemede ki püf noktaları

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Menzil Forum :: Yaşam :: Sağlık-
SİSTEM BİLGİLERİÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Powered by phpBB2 (subsilver)
Copyright ©2008 - 2011,
Content Relevant URLs by www.akmenzil.net
Kuruluş Tarihi : Paz 24 Ağus. 2008 - 18:30
akmenzil.net sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini onay almaksızın anında siteye yazabilmektedir.Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya aittir.Sitemizde yasalara aykırı herhangi bir materyal bulursanızakmenzil@hotmail.com e-mail adresimize bildirirseniz,şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar