Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anasayfa33 senelik bir şeyhin menzile intisabı Untitl1333 senelik bir şeyhin menzile intisabı Untitl14Latest images33 senelik bir şeyhin menzile intisabı Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm

Paylaş|

33 senelik bir şeyhin menzile intisabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
ismi_subhan
Süper Moderatör
Süper Moderatör
ismi_subhan
Teşekkürleri : 18
Tecrübe Puanı : 20619

33 senelik bir şeyhin menzile intisabı Vide
MesajKonu: 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı EmptySalı Mayıs 19, 2009 4:37 am

hatme duasındaki seyda hz. (k.s) bölümündeki "irşadil mürşidin" sözüyle alakalı olarak bir şeyhin seyda hazretlerine intisab edişi:

Elazığ veya Erzincan bölgesinden yaşlı bir zât geldi. Seydâ Hazretleri’nin huzuruna sürünerek ulaştı. Biz o zâtın sakat olduğunu zannettik. Biattan sonra normal bir şekilde yürüyerek talimat verilen yere geldi. Dikkatimi çekmişti. Talimattan sonra dedim ki: “Neden Seydâ Hazretleri’nin huzuruna bizim gibi yürüyerek değil de sürünerek gittiniz? zât şöyle cevap verdi: "Kardeşim, Seydâ Hazretleri şeyh değildir!" Ben celallendim. “Ne demek istiyorsun?” diye çıkıştım. O zât, "Bu SULTANDIR!"” dedi ve anlatmaya başladı: "Ben ilmini tamamlamış, otuz üç senelik şeyhim. Bir gün benim bağlılarımdan çok sevdiğim bir sofi Seydâ Hazretleri’ne bağlanmış. Çarşıda bu sofiyi gördüm, dedim ki:
“Oğlum, neredesin?"O şahıs bana cevap olarak;"Efendim, ben Menzil'e bağlandım, o yüzden gelemiyorum," dedi. Ben de kendisine sitem ettim: "O zât kim?"Cevaben: "Şeyhtir, efendim" dedi. Ben: "Ben kimim?"dedim.
Cevaben "Siz de şeyhsiniz" dedi. “Aramızdaki fark nedir” dedim. Cevaben şöyle dedi:

"Efendim, ben sizin yanınıza gelip giderken bir hastalığım vardı. Yıllarca yanınıza geldim gittim o hastalığımdan kurulamadım. Ama Menzil’e gidince o zâtın elinden tuttuktan sonra o hastalıktan kurtuldum."

Ben, “Hastalığın neydi, evladım” dedim.

"Efendim, hırsızlık alışkanlığım vardı. Bir türlü vazgeçemiyordum. Elhamdülillah, şimdi herkesten helallik diliyorum," dedi…

Şeyh anlatmaya devam ediyordu. Bir yandan da nisbet kokan çayları içmeye devam ediyorduk…

“Müridimin Menzil’e bağlanmasi ve kendisindeki değişikliği anlatması bana çok etki etmişti. Bu halet-i ruhiye ile yattım. Şöyle bir rüya gördüm: “Çok büyük bir sahrada yüz binlerce insan toplanmış. O topluluğun önünde yüksek bir mekânda çok güzel, nurlar saçan bir taht hazırlanmış. Üzerinde Reisü’l-enbiya, şefaatçimiz, Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)) oturmakta idi. Ben de o topluluğun en arkasında idim. Aniden Peygamber Efendimiz (sav)) ayağa kalkarak: "Sofiler, oğlum Raşit'in çorbasını getirin" dedi ve bir kaç kişi kazanla ortaya çorba getirdiler. Allah Resul’ü eline çorba kepçesini alıp karıştırmaya başladı ve şu müjdeyi verdi: “Kim ki oğlum Raşit'in çorbasından içerse biz ona kefiliz."

Bu rüyayı gördükten sonra gerçek irşâdın, Seydâ Hazretleri’nde olduğunu, bizleri dahi irşâd edenin Muhammed Raşit Hazretleri olduğunu, O’nun makamının irşadü’l-mürşidin olduğunu anladım. Ve bütün müritlerimi toplayıp kendilerine bu durumu bildirdim. Kendilerine vasiyette bulundum. Kendim de bu devletliye gelip teslim oldum.”

ALINTI
https://akmenzil.yetkin-forum.com/forum.htm
ergenekon_41
Müdavim
Müdavim
ergenekon_41
Teşekkürleri : 6
Tecrübe Puanı : 23221

MesajKonu: Geri: 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı EmptySalı Mayıs 19, 2009 4:45 am

allah razı olsun inş kurban çok güzel bir yazı
aybüke
Yardımcı Üye
Yardımcı Üye
aybüke
Teşekkürleri : 0
Tecrübe Puanı : 17257

MesajKonu: Geri: 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı EmptySalı Mayıs 19, 2009 6:39 pm

Allah razı olsun.
tutsak_yuregim
Gelişmiş Üye
Gelişmiş Üye
tutsak_yuregim
Teşekkürleri : 0
Tecrübe Puanı : 17101

MesajKonu: Geri: 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı 33 senelik bir şeyhin menzile intisabı EmptyÇarş. Tem. 29, 2009 9:50 pm

Allah razı olsun inş.

33 senelik bir şeyhin menzile intisabı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası