Menzil Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaKALBURA BASTI Untitl13KALBURA BASTI Untitl14Latest imagesKALBURA BASTI Untitl15AramaGiriş yapKayıt Ol
Kütüphane bölümümüz güncellenmektedir.  "Kadın ve Erkek Eşitliği" konusu tamamlanmıştır.
Bağlantı sorunları nedeniyle Portal sayfası geçici olarak kaldırıldı....
"Program Arşivi" forumuna "Antivirüs Güvenlik" ve "Araçlar" kategorisi açılmıştır.
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Hakkını vermediğimiz iş yüzümüzü ağartmaz
Evlilikler de Bunalıma Girer
Ahirete İnancımız Ölçüsünde Huzurumuz Olur
Ebedi Hayata Doğmak
ABDEST
TALAK (BOŞANMA)
Gül Sultanım (Yeni Video Klip)
Beş Esas
Meleklere İman
Can Feda Edilecek Dost
Paz Şub. 23, 2014 7:32 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:27 pm
Paz Şub. 23, 2014 7:18 pm
Paz Şub. 23, 2014 3:07 pm
Ptsi Şub. 17, 2014 3:17 am
Ptsi Şub. 17, 2014 3:09 am
Ptsi Ocak 20, 2014 3:15 am
Cuma Ekim 11, 2013 4:33 am
Çarş. Ekim 09, 2013 2:50 am
Paz Ekim 06, 2013 3:15 pm











Paylaş|

KALBURA BASTI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
AkNUR
Yardımcı Üye
Yardımcı Üye
AkNUR
Teşekkürleri : 3
Kayıt tarihi : 14/09/08
Nerden : güldiyarından
Mesaj Sayısı : 80
Tecrübe Puanı : 17155

KALBURA BASTI Vide
MesajKonu: KALBURA BASTI KALBURA BASTI EmptySalı Tem. 05, 2011 6:45 pm

KALBURA BASTI

MALZEMELER VE ÖLÇÜSÜ


1) 3 SB Su
2) 3 SB Şeker
3) 3 Damla limon
4) 3 SB Un
5) 1 Paket margarin
6) Yarım SB irmik
7) 1 Paket kabartma tozu
8 )Yarım SB Pudra şekeri
9) 1Paket vanilya
10) 2 AD yumurta

ŞERBETİN YAPILIŞI
Su tencereye konulur.Şeker ilave edilir, kaynatılır, koyulaşınca, limon sıkılır ve ocaktan alınıp soğutulur.

HAMURUN YAPILIŞI

Un hamur yoğrulacak kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır.Margarin ilave edilir.Pudra şekeri ilave edilir.Vanilya ilave edilir.Yumurta kırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilir. Ceviz iriliğinde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir. Hamurlar kalbura, kalbur yoksa rendenin iri tarafına bastırılarak hafif yayvan bir şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekip soğuyunca servis edilir.
AFİYET OLSUN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

KALBURA BASTI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Menzil Forum :: Genel :: Osmanlı İmparatorluğu :: Osmanlı Mutfağı :: Tatlılar-
SİSTEM BİLGİLERİÖNEMLİ BİLGİLENDİRME
Powered by phpBB2 (subsilver)
Copyright ©2008 - 2011,
Content Relevant URLs by www.akmenzil.net
Kuruluş Tarihi : Paz 24 Ağus. 2008 - 18:30
akmenzil.net sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini onay almaksızın anında siteye yazabilmektedir.Bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcıya aittir.Sitemizde yasalara aykırı herhangi bir materyal bulursanızakmenzil@hotmail.com e-mail adresimize bildirirseniz,şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar